activitats prèvies

A continuació es presenta una proposta d’activitats, la qual servirà d’orientació i enriquiment de la ruta literària sobre  Ferran Torrent. Aquestes activitats responen a un plantejament coherent per tal d’assolir els objectius esmentats en anterioritat.

La seqüència d’activitats s’organitza de forma cronològica. Cal dir que aquesta selecció d’activitats es troba penjada al blog creat especialment per a dur a terme la ruta literària (lavalenciadetorrent.wordpress.com) i tots els alumnes tenen accés.

ACTIVITATS PRÈVIES:

Propicien l’acostament a la ruta i desperten el desig per assistir-hi. Aquesta selecció repercuteix en l’augment de la motivació cap a la realització de la ruta.

La primera activitat prèvia consisteix en la lectura del llibre Gràcies per la propina de Ferran Torrent durant les vacances de Setmana Santa. Es considera necessari per a la realització posterior de la ruta, ja que serà molt més fàcil la contextualització de l’alumnat en els espais físics que es visitaran.

A la segona activitat entra en joc un element TIC, el Twitter, utilitzarem aquesta ferramenta per a realitzar un fòrum de lectura anomenat  #ferrantorrejant. És a dir serà el canal de comunicació entre el professor de Valencià i el seu alumnat. S’espera que es plantegen qüestions, debats, opinions… El rol del professor serà el de dinamitzar aquesta comunicació entre la classe.

L’última activitat d’aquesta selecció consisteix en l’elaboració d’un debat amb el grup-classe on es posarà en comú la lectura, és d’una manera aproximada el que es va fer amb el Twitter. Per a que li quede constància al professor que l’alumnat s’ha llegit el llibre es planteja una espècie de prova no tant convencional com seria la realització d’un resum o un examen. Es col·loquen unes 30 qüestions curtes dins d’una bossa, cada alumne agafa a l’atzar un paper on hi haurà una qüestió i ha de respondre-la. Amb aquesta activitat, el professor avaluarà el resultat que extrau cada estudiant.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s